Voodoo - varijacija na temu

Kada je krajem prošle godine u Pivovari Daruvar predstavljen Foreign Extra stout 4.2 najavljeno je da dio šarže ide na drveni čips i da će u ožujku biti dostupan kao Wooden aged FES.
Voodoo - varijacija na temu

I to se upravo desilo, kucnuo je taj čas - danas je svjetlo dana ugledao Peti element Voodoo.

„Voodoo kreće put svojih potrošača, nemamo ga više zašto držati na drvenom čipsu, povukao je iz njega sve što je trebalo, a time upotpunjujemo ponudu stouta, koji su nekako zaredali, pokazujući da je hrvatski craft uspio, jer se na tržištu pojavio poduži niz stouta, koji su, koliko znam odlično primljeni i svi rasprodani," kaže Krešo Marić. „Odležavanjem na paljenom čipsu francuskog hrasta Voodoo je dobio jednu notu tanina i crne kave, koje nije bilo toliko u originalnom FES-u (Foreign Exstra Stoutu).

Kod konzumacije prvi je dojam jedne taninske gorčine, koja kasnije nestaje, a kao i kod svih drugih naših piva, visoki udio alkohola (7,5 posto) se ne osjeti, on je dobro pokriven okusima. Ovo je druga dimenzija istog piva, a za neko vrijeme dolazi i treća dimenzija, koja je sada na refermentaciji," nastavlja Krešo i dodaje da je Foreign Exstra Stut 4.2 (For Two) prodan i za dva tjedna na tržište ide nova šarža.

Dakle, pivopije će dobiti tri varijante Krešinog stouta, odnosno, da se poslužimo glazbenim žargonom, jer ovo je - složit ćete se kad ovo kušate - pivska rapsodija - varijacija na temu.

Pročitaj ovdje.