Prvo zeleno pivo sa ekstraktom kanabisa Cannabeer

Stiže rekordan broj izlagača na Festival malih nezavisnih pivovara u sklopu Daruvarskih dana piva! Bit će predstavljeno i prvo hrvatsko pivo s ekstraktom kanabisa - Cannabeer iz linije Peti element.
Prvo zeleno pivo sa ekstraktom kanabisa Cannabeer

U sklopu festivala bit će održan i prva konferencija malih nezavisnih pivovara Hrvatske.

rad Daruvar, polako, ali sigurno, postaje centralno mjesto pivskih odnosno crafterskih zbivanja u Hrvatskoj, ali i u regiji. U samom središtu ovog grada već se 178 godina kontinuirano proizvodi pivo, pa nije ni čudno da se jednom godišnje na tamošnjim Danima piva, koji se i ove godine održavaju od 17. i 18. kolovoza, okupljaju ljubitelji i poznavatelji piva - osobito onog zanatskog.

Cannabeer je napravljen po tradicionalnoj češkoj recepturi, a ekstrakt cvijeta industrijske konoplje (Cannabis Sativa) daje mu potpuno novu aromu koja podsjeća na aromu kanabisa. Pivo je prepoznatljive zelenkaste boje odakle mu i naziv "Green Power" jer podsjeća na "zelene moći prirode". Cannabeer, kao i ostala piva iz linije Peti element dolaze iz radionice majstora pivara Kreše Marića, koji svojim inovativnim pristupom proizvodnji piva, te dugogodišnjem proučavanju i poznavanju pivskih stilova uvijek iznova oduševljava pivsku scenu novim uzbudljivim proizvodima. Krešo Marić je i predsjednik Udruge malih nezavisnih pivara Hrvatske te domaćin "Dana nezavisnosti" koji je osim po predstavljanju pivskih noviteta poznat i po nezaboravnim druženjima domaćih craftera.Pročitajte više.