Naš Peti element zreo za osvajanje cijele regije

Želimo se pozicionirati kao tvrtka koja proizvodi kvalitetno zanatsko pivo u maniri pravog crafta, kaže direktor Siniša Lukač.
Naš Peti element zreo za osvajanje cijele regije

Craft pivo je već niz godina trend, ali i ozbiljan biznis u Europi i Sjevernoj Americi dok se u Hrvatskoj razvija tek zadnjih nekoliko godina.

Iako bi najzagriženiji "crafteri" rekli da je prevelika i preinstitucionalna da bi bila craft, popularnosti tog sektora je uvelike doprinijela Pivovara Daruvar koja je 2014. putem svojeg majstora pivara Kreše Marića lansirala i učinila dostupnim gotovo svugdje u Hrvatskoj svoju liniju craft piva "5th Element".

Tehnologiju i logistiku imaju
Do danas je predstavljeno 10 brendova piva iz ove linije, a u Daruvaru naglašavaju da će upravo craft biti temelj njihova razvoja. Štoviše, Pivovara Daruvar se u narednom razdoblju želi nametnuti kao vodeća craft pivovara u ovom dijelu Europe. To je strategija Siniše Lukača, direktora pivovare. "Zbog naše tehnološke opremljenosti i logističke snage možemo osigurati da kvalitetno zanatsko pivo bude dostupno i cjenovno prihvatljivo tržištu.

Poznato je da se pivo spravlja od četiri osnovna sastojka: vode, slada, kvasca i hmelja, koje u liniji 5th Element predstavljamo elementima vode, zemlje, vatre i zraka. Sve sastojke/elemente objedinjuje Peti element - ljubav, tradicija i pivar koji ga stvara. Zbog toga smo i ovu liniju specijalnih piva nazvali 5th Element i stvorili brend u kojem želimo promovirati što širu paletu pivskih stilova kroz naše umijeće u stvaranju specijalnih piva", kaže Lukač.

Pročitaj više.