Marina Obradović - poduzetnica i autorica zbirke recepata „Priče jedne kuhače“

Marina Obradović je poduzetnica, vlasnica brenda Priče jedne kuhače i autorica istoimene zbirke recepata.
Marina Obradović - poduzetnica i autorica zbirke recepata „Priče jedne kuhače“

20 godina radila je u velikim korporacijama, nakon čega je odlučila poslušati unutarnji glas i okrenuti novi list.

S napunjenih 40 godina, bez konkretnog plana što bi drugo radila, dala je otkaz. Prvih nekoliko mjeseci se posvetila hobijima, mirnijem načinu života i onome što ju je najviše veselilo, a to je kuhanje. Kuha još od tinejdžerskih dana i priznaje da joj je kuhanje uvijek bilo najdraži hobi. Pratila je svijet poduzetnika i svakodnevno razmišljala da li krenuti u tom smjeru, hobi pretvoriti u posao i napokon biti „sam svoj gazda“.

Početkom 2017. godine dosjetila se kreativne ideje kako pomoći svima kojima treba odgovor na pitanje “Što kuhati sutra?” i to u jedinstvenom formatu. Umjesto kuharice Marina je izradila zbirku recepata u obliku kartica. Kako se rodila ideja, tako je krenuo njezin put u poduzetničkom smjeru.

Zbirka sadrži 30 recepata (4 deserta, 4 riblja jela, 4 složenija jela, 6 jela s piletinom/puretinom, 6 praktičnih jela od mljevenog mesa, 5 jela na žlicu i tjesteninu u umaku od povrća) dovoljno da si možete složiti mjesečni ili tjedni spisak. Pri odlasku u kupovinu sastojke ne morate prepisivati već karticu s receptima ponesete sa sobom.Većina recepata je povezana na način da pripremljenu osnovu možete koristiti i za ostala jela. Tako, na primjer, umak bolognese možete jesti više dana s različitim prilozima, skratiti pripremu lazanja, tortilja i punjenih tikvica ili višak staviti u zamrzivač. Recepti su detaljnim opisom postupka pripreme jela namijenjeni za početnike i manje iskusne u kuhinji, ali i za one koji već imaju iskustva i vole kuhati, a žele probati nešto novo.

Nakon godinu dana, zbirka recepata Priče jedne kuhače prodaje se diljem Hrvatske, a Marina je nastavila u poduzetničkom duhu. Pokrenula je projekt “Zdravlje na tanjuru” kojim želi osvijestiti ljude o zdravoj prehrani koja može biti itekako ukusna te omogućiti svima da jedu ukusno i zdravo, a što je moguće uz njezine delicije koje izrađuje po narudžbi za svakojake prilike.

Od jeseni 2018. godine Marina vodi kuhinju u Studiju smijeha (Hebrangova 10) u kojem svi koji dođu na stand up komediju mogu za početak pojesti ukusne pohane palačinke i tortilje, a na proširenju menija intenzivno radi kako bi obogatila ponudu i hranom tematski popratila različita događanja u Studiju.