Craft revolucija

Krešo Marić, s diplomom zagrebačkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, već je četvrt stoljeća voditelj proizvodnje u Pivovari Daruvar.
Craft revolucija

Krešo Marić, s diplomom zagrebačkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, već je četvrt stoljeća voditelj proizvodnje u Pivovari Daruvar, dovoljno velikoj za stabilno poslovanje, a opet i dovoljno maloj da se bez straha može posvetiti proizvodnji malih šarži pivskih specijala.

Gospodine Mariću, za sebe kažete da ste predodređeni za majstora pivara. Možete li nam ispričati svoju priču?

Mogu slobodno reći da su pivo i Pivovara Daruvar u potpunosti obilježili moj životni put. Naime, već kao dijete, odrastajući u Daruvaru, pogled mi je bio usmjeren na Pivovaru koja je uvijek zujala, zvečala, dimila i parila u centru grada uz rijeku Toplicu gdje sam rado odlazio na pecanje. Djedov i tatin brat radili su u Pivovari tako da sam imao priliku slušati priče vezane za pivovaru.

Kao srednjoškolac više sam volio pivo nego Pivovaru ali sam na poticaj strica, profesora Vladimira Marića krenuo na Prehrambeno-biotehnološki fakultet koji sam i završio 1992. Nakon fakulteta karijeru sam započeo kao mladi istraživač u Plivinom institutu zaokupljen genetskim inženjeringom ali sam nakon, za mene dugih godinu dana bez Daruvara, počeo nostalgično gledati prema Pivovari kao jedinoj tvrtki u kojoj bi mogao nastaviti primjenu stečenih inženjerskih znanja.

Na sreću, baš se u to vrijeme otvorilo radno mjesto Voditelja proizvodnje na koje sam i primljen. Uz nekoliko godina kao Tehnički direktor, Voditelj proizvodnje je moja pozicija u Pivovari Daruvar proteklih 27 godina.

Pročitaj više.